Conference Program

 

 

8:00am
Welcome and breakfast (included with registration)

9:00am
Opening Plenary (1.5h)
Paul Williams

10:30am
BREAK

10:45am
IUCN Updates (1.5h)
Rich Hatfield, Ricardo Ayala, and Remy Vendame

12:15pm
LUNCH (included with registration)

1:15pm
Methods for tracking bumble bee movement (1.5h)
Jamie Strange and John Mola

2:45pm
BREAK

3:00pm
Developing long-term monitoring protocols for bumble bees (1h)
Sam Droege and Leif Richardson

4:00pm
Bumble bee citizen science (1h)
Elaine Evans and Jay Watson

 

 

 

 

8:00am
Lightning Talks and breakfast (included with registration)

9:00am
Population Dynamics (1.5h)
Elizabeth Crone and Neal Williams

10:30am
BREAK

10:45am
Disease and pathogens (1.5h)
Lynn Adler and Ben Sadd

12:15pm
LUNCH (included with registration)

1:15pm
Captive breeding and other recovery management best practices (1.5h)
Genevieve Rowe and Tamara Smith

2:45pm
BREAK  and prepare for field trip

3:30pm
Board buses. Location TBD.

Field Trip and Dinner at Toronto Zoo / Rouge park (included in registration)

 

 

8:00am
Lightning Talks and breakfast (included with registration)

9:00am
Landscape ecology (1.5h)
Jonathan Koch and Jeremy Hemberger

10:30am
BREAK

10:45am
Conservation physiology (1.5h)
Hollis Woodard and Etya Amsalem

12:15pm
LUNCH (included with registration)

1:15pm
Discussion: Next steps / action items for at-risk species (1h)
TBD

2:15pm
BREAK

2:45pm
Discussion: Next steps / action items for at-risk species (2h)
TBD

6:00pm
Dinner and closing keynote Sydney Cameron (included with registration). Location TBD.